Затвори с ESC
Lubomir Kavaldjiev
Lubomir Kavaldjiev 3 в седмична
класация
5 в месечна
класация
Автор Experimental / Avant-Garde

Повече за Lubomir Kavaldjiev

 • Роден е на 25.10.1942 г. в София. Любомир Кавалджиев завършва музикалното си образование в Държавната музикална академия – София през 1966 г. Докторат по философия - 1970 г. Специализации в Полша и Германия (1974-78г).
  Преподава в Софийския университет по специалносттите "Когнитивни информационни модели в културата", "Музика и Интернет и "Съвременни звукови структури".
  Автор на две книги, много студии, статии и рецензии, включително и по теоретични въпроси на електронния саунд, отношението между музика и техника в съвременното общество.
  Любомир Кавалджиев е организатор (заедно с А. Андонов) на Първия национален фестивал на електроакустичната музика проведен в гр.Гоце Делчев през 1989 г. Съорганизатор е и на софийския Фестивал за Електроакустична Музика (ФЕМ) след 1999 г. Бил е ръководител на секция "Информационни системи в музикалната култура" и на изследователската група "Музикална култура и информация" в Института за изкуствознание - БАН. Създател е на първата у нас мултимедийна информационна система, изпробвана успешно при архивиране на българска народна музика. Същата беше наградена през 1997 г. с първа награда от Г-7 и Европейската комисия по проекта GIP.
  От 1986 г. Любомир Кавалджиев започва и практическа работа в сферите на електронната и компютърната музика. Занимава се със саунд-дизайн, композиция на електроакустична музика, Live електронни музикални импровизации, образователни концерти, тестване на софтуер и хардуер, преподавателска дейност и консултации относно музикалните възможности на PC компютрите.
  В 2001 завършва научен проект на тема: “Съвременната електронна и компютърна музика - технология, психология, естетика”.
  Любомир Кавалджиев има предпочитания към жанровете: спейс, амбиент и етно, както и към т. наречената “концептуална” електронна музика, рефлектираща върху актуални теми.

  Клипове с електронна музика композирана от Любомир Кавалджиев може да видите на адрес: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXr_Qnx1U9yhaPFmqPGdNJOnf9X8G3Y9s


Коментари (2)

 • Strezov
  Strezov коментира в профила на Lubomir Kavaldjiev
  на 16.10.2007 в 00:32 часа
  Има още работа по качеството на звука; нещата имат потенциал да станат много добри, но определено трябва да се намери алтернативен софтуер - програми бол, коя от коя с по-хубави звуци и инструменти.

  Успехи Wink
  Коментирай 1
 • DjScorpi
  DjScorpi коментира в профила на Lubomir Kavaldjiev
  на 05.07.2006 в 23:17 часа
  am interesen stil kloni malko kam deep trance li4no na men mnogo mi haresa
  Коментирай 1

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и да обновиш данните в своя профил, тъй като според регламента е необходимо
да получим твоето изрично съгласие с някои клаузи.

Виж повече тук expand_more

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и тъй като в момента не си оторизиран с регистриран профил, необходимо е да заявиш
изрично съгласие със следните клаузи:

done
done
expand_more