Затвори с ESC
Strezov
Strezov 3 в седмична
класация
9 в месечна
класация
Автор Soundtrack / Film Music/Scores

Повече за Strezov

 • Member of "PRS for Music", UK

  Роденият през 1989 година в София Георги Стрезов е един от младите композитори на филмова музика. Неговата професионална кариера започва когато той е едва на 16 – тогава той бива нает да озвучи играта за PlayStation 3 - „Силата на Меча“ (Ivent Games, все още в разработка). Скоро след това той създава официалния химн на 21 СОУ „Христо Ботев“ и композира музиката за няколко късометражни филма, сред които „Целувка за лека нощ“ (https://www.imdb.com/title/tt1431693/) и проектът на Майкрософт „Сърфирай безопасно“. 

  В момента Георги следва в Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров“, специалност „Хорово дирижиране“ в класа на доц. Адриана Благоева. Музиката за филми и телевизионни продукции обаче остава неговата най-голяма страст. Досега е работил по голям брой проекти – повече от 10 филма, реклами за телевизия и радио, театрални постановки, компютърни игри. Работил е като оркестратор, композитор и аранжор в „ДОДО Филм“, „Revive Visison”, “DUDU Pictures”, “TVArt.info”, “ABC Design and Communication”, “Future Media”, “Glorian Music Marks, “AMA Sound Studio”. 


  През 2010 той бива поканен от режисьора Стилиян Иванов да направи музиката за последните четири филма от документалната поредица „Пътят на човешката цивилизация“. Музиката бива приета много добре от представители на Сирийската общност в България, които са единодушни, че освен автентични, композициите успяват да съчетаят фолклора с съвременното филмово звучене. Голяма част от тях биват излъчени по Българското национално радио. 

  От момента, в който започва да се занимава със създаване на музика, Георги Стрезов не се свени да споделя своите опит и знания. Неговите онлайн уроци за софтуера “FL Studio” и за музиката като цяло са помогнали на много хора, които тепърва са започвали да изразяват себе си с музика. През 2010 той е поканен да пише уроци за "AudioTuts+"

Коментари (19)

 • Chipson
  Chipson коментира в профила на Strezov
  на 06.05.2013 в 20:39 часа

  Честит имен ден, Стрезов, много имаш да черпиш, да знаеш! Smile

  Коментирай 1
 • G-riff
  G-riff коментира в профила на Strezov
  на 18.05.2009 в 11:09 часа
  Много ми харесват Farewall, Grandmother и Зараждане като цяло в тази сфера съм почитател на по тъжните песни много добре съчетаваш заглавието със самите песни в смисъл точно все едно се зараждаш и другите ти песни всъщност са много хубави би трявало да използваш доста професионална техика предвид професионалното звучене на всяко от тях. Само успехи за напред ще се радвам да чуя още някое твое тъжно произведение .
  Коментирай 1
 • Glasfactor
  Glasfactor коментира в профила на Strezov
  на 27.02.2009 в 13:38 часа
  Стрезов, приятелю!

  най-накрая сколасах да напиша нещо и аз за твойта музика, не ми оставаше време да влизам вв този сайт около 2 години,.. =), виждам, че нивото много сте го вдигнали и това е супер!!! Отново ще пускам своя музика тук и ще се опитам да направя нещо за 8мия конкурс хихихи.

  Много ми хареса Развод - наистина много оригинално парче! 6.
  Всичките ти саундтраци са моного идейни, добре звучат, като лаик и като човек занимаващ се и интересуващ се от миксинг и аранжименти (без да съм го учил - то си идва отвътре) го казвам.
  Не знам дали оръжията правят мира, но музиката определено... =)

  Сега свириш и в тази група Аявис, песента, която поечели 7мия конкурс е много готина също! Действай и напред.
  Ако имам нужда от щрайх секции за моите песнички ще ми направиш от твоите нали?
  Ритмите също ги пипаш много,...

  Пожелавам да ти върви по вода и високи постижения в сферата! Кога излиза албума?

  Поздрави
  Гласфактор
  Коментирай 1
 • xaerial
  xaerial коментира в профила на Strezov
  на 27.01.2009 в 14:17 часа
  хехееее, Стрезов - браос за Lazy Cowboy - много добро бих казал Wink
  Коментирай 1
 • sobeiro
  sobeiro коментира в профила на Strezov
  на 20.01.2009 в 14:40 часа
  това ,което твориш го намирам за блестяшто и откроявашто се! може да кажа ,че ме впечатлява толкова ,че мога да ти бъда фен.И много искам да ти пожелая успех и много ВДЪХНОВЕНИЕ. Също така да ти искажа благодарност за знанията ,които споделяш и спомагаш да бъдат достоятелни за всеки ,които пожелае, за ВСЕКИ! Респект към факта ,че си дал толкова съвети и уроци! Благодаря ти!!!!!!!!!!!!!!
  Коментирай 1
 • коментира в профила на Strezov
  на 03.11.2008 в 15:31 часа
  Респект, батенце Smile Много благодарности от мен и от Никсън, че си ни помагал до сега! И Само нагоре !!! Smile
  Коментирай 1
 • Agenda
  Agenda коментира в профила на Strezov
  на 22.08.2008 в 22:59 часа
  Здравей! Определено човек без музикално образование (освен талант, разбира се) не би направил това! Много добра е музиката ти, може да не си падам толкова по симфоничното звучене, но мога да оценя, че е наистина майсторска. А "Развод" е произведение, което толкова ме накефи, че си го пуснах доста пъти подред. Това е гголемият му недостатък - твърде кратко ми е, тъкмо се потопя в наслада и то свършва... (Навремето с тези думи ме заряза една жена, когато прохождах с жените Wink)))))) ) Както и да е... Продължавай по-добре от "все така"!
  Коментирай 1
 • Equivalent
  Equivalent коментира в профила на Strezov
  на 23.01.2008 в 09:07 часа
  "Arma tuentur pacem" Е един невероятен трак! Много яко въздейства, а вокалите ( особено женските + латинксия ) винаги са ми въздйствали адски яко! Поздрави за ост-то!!!
  Коментирай 1
 • Penko Stanchev
  Penko Stanchev коментира в профила на Strezov
  на 13.01.2008 в 19:46 часа
  Здравей! Благодаря за коментара и за отделеното време! За банския и чадъра ще трябва да почакаме още малко, но това не е кой знае какъв проблем, откакто времето се е научило да лети... Smile Smile Поздрави! Чао засега.
  Коментирай 1
 • accidblaze
  accidblaze коментира в профила на Strezov
  на 07.10.2007 в 13:44 часа
  Mortualia е нещо неповторимо!Слушах го 4 пъти и наистина е много добро!Радвам се да чуя такива произведения тук.Наистина впечатляващо! Respect!
  Коментирай 1
 • Strezov
  Strezov коментира в профила на Strezov
  на 12.07.2007 в 15:50 часа
  Благодаря ви, приятели, за невероятните коментари! Оставихте ме безмълвен.
  Коментирай 1
 • Dotkov
  Dotkov коментира в профила на Strezov
  на 12.07.2007 в 14:59 часа
  За последното парче, Нашествие, просто нямам думи!
  Уникално, неповторимо! Перфектно по всички параграфи! Ти си моят нов учител! Smile
  Хем епично, хем има приятното приземно усещане. Много самурайски тонове усетих, самата мелодика напомня точно на определени акорди на японските традиционни инструменти и затова наблегнах на това описание.

  Иначе, просто съм без думи! 0.о
  Коментирай 1
 • Dotkov
  Dotkov коментира в профила на Strezov
  на 14.06.2007 в 23:13 часа
  Пропуснах да отговоря на въпросите ти между другото...
  Вокалите в Evolve са просто по-смачкани за да наподобяват радио ефект. Освен това доколкото си спомням, ги прекарах през дистер... (Аз общо взето всичко прекарвам през дистер, йхахах)
  Скоро ще кача още някои по-класически парчета за да контрирам иначе твърдо изградения плейлист. Smile
  Много благодаря за градивната критика. На тези песни имам какво още да им оправям, но сигурно знаеш как е като завършиш нещо как не ти се занимава с него... Smile
  Видях за някои парчета, че са били предназначени за компютърна игра, а след това проекта се проваля... Знам какво е усещането, някак си обезсмисля самите песни... Вече втора игра ми се проваля заради глупави организатори... Както и да е Smile Остават си за назидание тия песни и някой ден... За друг проект Wink
  Коментирай 1
 • Dotkov
  Dotkov коментира в профила на Strezov
  на 14.06.2007 в 22:38 часа
  Много ми харесва Feels Like Steel! Страхотен саундтрак с DnB елементи. Smile
  Още не съм изслушал всичко... То много нещо! Smile Скоро ще забия над парчетата и ще ги изследвам. Wink
  Поздрави и все напред!
  Коментирай 1
 • DarGo
  DarGo коментира в профила на Strezov
  на 02.06.2007 в 15:07 часа
  Good work!

  Балгодаря ти за коментара Smile Радвам се, че установих контакт с толкова даровити музиканти. Сега за твоите парчета...Прави ми впечатление, че много разчиташ на мелодията, нещо, което ценя пределно високо. В Sen Djar например успяваш да съчетаеш ритъм и мелодия по великолепен начин, като имаш добър подбор на инструменти и добър краен мастеринг. Сбогом също ми харесва, защото успява да предаде напълно точно посланието си, както впрочем са повечето ти творби.
  Според мен имаш голям потенциал за развитие, но нивото на което си и в момента е изключително високо, и може да конкурира далеч по-видни и големи музиканти, творящи в този стил. Продължавай все така, това което чух ми харесва, чакам да чуя и още Smile

  Поздрави,
  DarGo
  Коментирай 1
 • Strezov
  Strezov коментира в профила на Strezov
  на 06.04.2007 в 15:47 часа
  Нямам думи! Това най-обширния коментар, който съм получавал върху творчеството си за момента - много ми допадна и определено ми направи впечатление, че повечето неща, които си написал, аз вече съм си ги мислил малко или много - например за клишираността в хармонията (без съмнение, макар напоследък да правя някои експерименти на пианото) и "моя" си стил, който просто променя някак жанровете тотално.

  Също така хармония никога не съм учил - имам учебник тук до себе си, но малко неща разбирам; също така слушам много музика, макар класика например да минава през колонките в извънредни ситуации. Джазче също слушам, най-вече някакви онлайн радиа, иначе Дюк Елингтън, Майлс Дейвис, Армстронг, Т. Монк, Чарли Паркър, Каунт Бейзи... Джанго Рейнхарт (блестяща китара, ммм!) и класиките Ела Фицджералд, Махалия Джексън и любимия ми Рей Чарлз.

  Благодаря много за хубавия коментар и определено ще налегна повече над книгите за следващите парчета Smile

  Поздрави!
  Коментирай 1
 • Стоян Стоянов
  Стоян Стоянов коментира в профила на Strezov
  на 05.04.2007 в 02:47 часа
  Здравей, ето и моя коментар. От парчетата които съм ти чул в момента
  съм си направил няколко извода, които са само положителни, въпреки че ще говоря и за недостатъци. Харесва ми, че има много мисъл в почти всичко, което правиш, освен подчертаната музикалност. Харесва ми, че във всичко е вложена максимално много фантазия, че се стараеш много за звукови ефекти и въобще, гледаш парчетата ти да са максимално ефектни, и с много изразни средства. Определено има много хляб в теб, и бих казал че очаквам много да се развиеш за в бъдеще. Генерално според мен просто имаш още много какво да учиш и трябва да го правиш, и от труд и трупане на опит ще достигнеш до доста изводи. Нещата, в които трябва да се вгледаш са хармонията
  (която е толкова необятна във всички стилове, които съществуват), да вникваш стилово малко повече в нещата (например “Jazzy march”,въпреки че ме кефи, че си личи твой стил Wink . Също така хармонически трябва да се разчупиш още малко и да използваш по-малко клишета и лайт-хармонически ходове (където може), които пък са типични за някои стилове, особено в електрониката, само че не навсякъде (не казвам, че навсякъде клишираш). Много ми харесва, че си личи, че се образоваш здраво и имаш такива яки познания в областта на музиката като цяло. Аз мога да ти кажа само моите изводи как да се обогатиш още повече, без да се опитвам да ти кажа че съм прав, и че това е формулата на успеха с риск да спомена за неща, които знаеш, и върху които работиш. Според мен трябва да се слуша много съвременна музика – симфонична, джаз, и всичко което илиза. Но искам да наблегна особено много на симфонична музика и джаз. Шостакович например е един гениален композитор, който не може да се каже вече, че е съвременен, но за епохата си е достигнал до такива гениални решения в музиката, които още не могат да бъдат достигнати. Аз съм се учил много от неговото симфонично и не само такова творчество. За мелодика пък трябва да се слуша Чайковски и Рахманинов, както и за оркестрация, която има много голяма роля в саундтраковете и мога да кажа за мен-на много места. Напоследък все повече се потапям в невероятното стилово разнообразиа на джаза, за мен майката му е слушане, и особено много опити в свирене на всякакви стандарти, от по-стари до много съвремени. (мога да ти пратя real-буковете ако ги нямаш). От джаза може да се прехврлим върху латино-джаза, от него може да скочим върху фламенкото, от там пък върху арабската музика, която пък ни свързва с музиката и на целлия източен свят. Ето тази цяла звукова материя трябва да се усвои здраво, за да можеш да постигнеш универсалност, която в теб определено има здрави корени, сега само трябва да порастне Smile, защото виждам – ти вече си много обогатен стилово и звуково, само трябва да се разчупваш и развиваш.
  Отделно за парчетата ти конкретно няма да мога да обхвана всички, но поне няколко ще се опитам.
  “Сбогом” е първото парче, което чух от теб, защото саунтраците, създане от интересни хора са интересно нещо. Създава точно това впечатление, което описваш, на мен ми напомня за много яка митична игра. Струнния инструмент, който звучи през цялото време понякога ми създава едно по-голямо усещане за закачливост, която не ми харесва за това пърче, но като цяло е доста въздействащо. Smile
  Не ми харесва ефекта в Jazzy march (говоря за хала) , той не е типичен за тази музика. Като цяло стила бяга от този на Дюк Елингтън, но пък го има стила на Стрезов. Нещо друго, а ще пишеш в минорен блус, е най хубаво през цялото време да използваш минорен блус и хармоническите му разновидности, както и да остановиш схемата – 12т.,8, или 16, знаеш, че най-разпространената е 12. Иначе много приятно за слушане.
  Feng Ju Li – типично за теб звучене, цитати от други твои произведения, звучи дорбе, харесва ми електрониката, и ефектите са добри, барабаните са просто яки. Широта и грандиозност – просто супер.
  Dilerim – напомня другите ти произведения от този стил. Хоровете са много добри, използвал си моцартово fade in и fade out, звучи много ефектно. Кефи ме флейтичката. Ако вкараш още малко по-разнообразна оркестрация в парчета като това, ще постигнеш още по-голям ефект, защото един ден може да запишеш тези неща със живи инструменти, пожелавам ти го, би имало резултат от по-ефектна оркестрация. Харесва ми като цяло фантазията която влагаш.
  Работи, можеш много, евала. Това е от мен за сега. Очаквай още включвания, въпрос на време, за мен коментарите са ценни, надявам се и за теб.

  Коментирай 1
 • bate_pe60
  bate_pe60 коментира в профила на Strezov
  на 23.09.2006 в 13:16 часа
  Шапка ти свалям за "Myth" ! имаш уникални композиции. честно много ми харесват.
  "Сбогом" - много добра, "Муун & Стар" също. "Гедъринг" много ми допадна. но това което ме разби от кеф беше и си остава "SHUFFLE THIS" ......честно тва ме разби от кеф докат го слушах !!! продължавай в същия дух, и не изневерявай на себе си!

  УСПЕХ И УВАЖЕНИЕ от мен !
  Коментирай 1
 • United Deejays
  United Deejays коментира в профила на Strezov
  на 29.03.2006 в 16:17 часа
  Прочетохме твоето мнение за което ти благодарим.Аз съм Коко.Рекох си"чакай да видя за какво става въпрос",и прослушах всичките ти парчета.Всички,до едно,много ми харесаха(пък и на 15 години?).Искам да ти кажа от името на всички нас-прдължавай,не си губиш времето напразно.Възможно е и бъдещо сътрудничество.
  Коментирай 1

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и да обновиш данните в своя профил, тъй като според регламента е необходимо
да получим твоето изрично съгласие с някои клаузи.

Виж повече тук expand_more

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и тъй като в момента не си оторизиран с регистриран профил, необходимо е да заявиш
изрично съгласие със следните клаузи:

done
done
expand_more