Затвори с ESC
mytrip
mytrip 40 в седмична
класация
158 в месечна
класация
Автор Electronica / Ambient

Теми от mytrip (18)

  • на 29.03.2011 в 20:24 часа
    Експериментален пърформънс в последния момент, DaDa Cultural Bar, София 06.04.11


    https://www.last.fm/event/1892020

    След дълга пауза Amek имат честта да ви поканят на първото, за тази година, събитие посветено на алтернативната и експериментална музика. Специални гости този път ще бъдат France Sauvage (FR) и Napalm Jazz (CAN), а от българска страна ще се представят ambient / improvisation дуото mother spit. Домакин на концерта ще бъде DaDa Cultural Bar, едно арт пространство, което все по-често и по-често събира ценителите на качественото българско и чуждестранно изкуство. Концертът се осъществява и с помощта на нашите приятели от Аларма Пънк Джаз Фест, които ще запишат и излъчат концерта в рамките на предаването няколко дни по-късно.

    France Sauvage са трио импровизатори. Основният източник на звуци за Arno е неговия компютър, Manuel е китарист, но китарата не е единствения инструмент, който ползва, понякога обикновен чайник изпълнява нейната функция. Барабанистът Johan също не изчерпва участието си в проекта с изграждането на ритъм секцията, а често ползва различни обекти, field recordings и разнообразни ефекти, за да създава музиката си. Като допълнение можем да споменем, че France Sauvage имат история с легендарни проекти като Nurse With Wound, Faust, Volcano The Bear, както и колаборации с Radikal satan, Jean-Louis Costes, Damo Suzuki.

    Napalm Jazz също са трио импровизатори, но от Квебек, Канада. Почти десет години вече Aimé Dontigny, Érick Dorion и Philémon Girouard „цапат“ ръцете си със своите неортодоксални подходи към импровизациите. В България ще присъстват двама от членовете на проекта, именно Aimé и Philémon. От самото създаване на групата и ежеседмичните й изпълнения в Ckia Radio (Квебек), Napalm Jazz дават начало на многобройни странични проекти, сред които Мorceaux_de_machines, L’Orchestre De Granulation, Ensemble Camp и др. Някои от най-запомнящите се колаборации на Napalm Jazz са с Martin Tétreault, Sam Shalabi, Erik Minkkinen, eRikm, arnaud Rivière и т.н.

    Българският проект mother spit e формиран от членове на gokkun и mytrip. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на dark ambient/noise/electroacoustic жанровете. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката е отречено. Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

    На концерта ще бъде организиран импровизиран щанд с експериментална музика на артисти от цял свят.


    КОЙ: France Sauvage (FR), Napalm Jazz (CAN), mother spit (BG)
    КОГА: 06.04.2011 @ 20:00ч
    КЪДЕ: DaDa Cultural Bar (ул. „Г. Бенковски“ #10)
    ВХОД: 5лв
    Коментирай 0
  • на 16.11.2010 в 10:48 часа
    Авангардни ambient и етно проекти с концерт в София 21.11.10


    https://www.last.fm/event/1733490
    https://www.facebook.com/event.php?eid=173317192683794

    Очертава се силен уикенд за всички почитатели на алтернативната музика и в частност ambient/industrial/ritual, че дори етно стиловете. Два дни след гостуването на [distopia] и Gas Masked Lestat, на 21 ноември в „Три уши” ще съберат сили още няколко авангардни проекта, за да зарадват любителите на тъмна музика, подходяща за дългите зимни нощи.

    От далечната замръзнала тундра на Сибир пристига Vedun Koloverti, който ще представи авангарден сет от ритуалистичен нойз ембиънт, обогатен със славянски фолклорни мотиви и перкусии.

    Mytrip е един от най-активните ембиънт артисти на родната сцена. Неговата музика е дълбока и нихилистична, тъмна и зла.

    Shrine е също български ембиънт/индъстриъл проект. Без съмнение най-успешният в нашата малка сцена - има издадени албуми от Corvus Records България (дебютен - “A Final Asylum” и сплит с финландския артист Lingua Fungi) както и 7” винил от базирания в Германия култов лейбъл за експериментална музика - Drone Records. Той ще открехне вратата към футуристичен свят, където изкуствени слънца изгарят ръждиви полета, ще ни поведе Натам и ще ни върне Обратно.

    Накрая, но не на последно място - етно/ембиънт групата Kayno Yesno Slonce ще ни потопят в магията на българските планини. Гайдата на Веселин ще запее тъжните си песни, тъпаните ще думкат в ритъма на сърцата ни и ще ни напомнят за пореден път, че кръвта вода не става.

    За незапознатите - Веселин и Петър са членове на Исихия, а Тони участва в редица авангардни проекти.

    КОЙ: Mytrip, Shrine, Vedun Koloverti, Kayno Yesno Slonce
    КЪДЕ: Клуб 3 Уши (ул. "3 Уши #1), София
    КОГА: 21.11.2010
    ВХОД: 6BGN
    Коментирай 0
  • на 04.11.2010 в 17:38 часа
    Mytrip с концерти в Солун и София.

    18.11.2010 @ MIKROPOLIS, THESSALONIKI, GREECE @ 22:00 // free entry
    19.11.2010 @ AFTER ART BAR, SOFIA, BULGARIA @ 20:00 // entry: 4bgn
    Коментирай 0
  • на 15.09.2010 в 01:54 часа
    Ambient Performance @ The Fridge, София 25.09.2010


    https://www.last.fm/event/1670328
    https://www.facebook.com/event.php?eid=158876914123519

    За пореден път започваме прес рилийзът с думите "лятната летаргия приключи" и за пореден път това е самата истина. На 25.09.2010 от 19:00ч в арт пространството The Fridge a-m_e|k имат удоволствието да ви поканят на събитие, каквото не се е състояло от доста време. В рамките на около 3 часа, ще имате възможност да чуете живи изпълнения на седем български ambient проекта. На сцената ще се изредят доста активните през последните няколко години martin l, wayab и Mytrip. Симеон Дотков (Animassacre, Mokushi) ще загърби за момент индъстриъла и хард-техното и ще сподели за втори път на живо ambient музиката си. За Recycle Sun Warp този концерт ще бъде дебют и абсолютно никой не знае какво точно ще чуем от него. Кулминация на вечерта ще бъдат сетовете на Deflax от Пловдив (чийто тежък dark ambient имахме щастието да чуем в София преди повече от година и половина на подобно събитие) и Shrine от Велико Търново, който не мисля, че има нужда от представяне - изданията му за Corvus и легендарните Drone Records говорят достатъчно.

    На концерта ще има импровизиран щанд за експериментална музика.

    КОЙ: Recycle Sun Warp, martin l, wayab, Mytrip, Симеон Дотков, Deflax, Shrine
    КЪДЕ: The Fridge /София, ул. "Овче поле" 122/
    КОГА: 19:00
    ВХОД: 4лв
    Коментирай 0
  • на 22.04.2010 в 19:49 часа
    Aeon Art Fest @ After Art, София 25.04.2010



    В края на миналия месец в клуб After Art беше дадено началото на серия тематични събития под надслов Аeon Art, този месец и по-точно на 25ти април, на същото място ще може да посетите втория Aeon Art Fest. Този път освен dark ambient/drone/experimental музика ще можете да се насладите на произведенията на художници и режисьори от България и чужбина. За звуковата среда ще се погрижат три ъндърграунд проекта.

    Mother spit e нов проект, формиран от членове на gokkun и mytrip. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на dark ambient/noise/electroacoustic жанровете. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката е отречено. Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

    Wayab е ambient проект на Никола Маринов, gabba/hardcore диджей и продуцент, който е добре известен в софийската електронна, ъндърграунд сцената, заради нестандарнитя си и експериментален подход. За работата му с Wayab можем да посочим експериментите отново като неделима част и движеща сила на проекта. Именно те правят атмосферата и внушенията й уникални. Звуковата среда, която създава Wayab е на границата между лудостта, мечтите и пълното отпускане. Многопластовите атмосфери, моделираните често до неузнаваемост field recordings и всички дребни детайли, с които е украсен светът на Wayab са нещо, което трябва да се чуе, а не да се описва с думи.

    На първото Aeon Art събитие чухме Vacuum Pulse и материалът от дебютния му албум. На 25ти април Георги Георгиев ще представи своя друг проект - Arkhitektur Noir. Стилът този път е класически dark ambient в духа на Cyclicl Law и ранният Raison d’Etre. Първият албум “Marble Corridor Endless” излиза през далечната вече 2006г., а едва миналата година имахме възможността да чуем дълбоките и тежки композиции от него на живо. Какво ни очаква на този концерт никой не знае, може би нов сет и нов материал… Едно обаче е сигурно, ще чуем звуците на черната и пуста реалност, която бавно и плашещо рисува музиката на Arkhitektur Noir.

    Художници
    Rusi Panov - rusipanov.com
    Palmiro Gilev

    Филми
    Gabriel Spiegelschrift - thevars.com
    Dmitri Yagodin
    Boris Nikolov

    + GUESTS

    Място: After Art /София, Искър 11/
    Час: 19:00
    Вход: 4лв
    Коментирай 0
  • на 23.03.2010 в 05:06 часа
    Mytrip, Hinamizawa Syndrome, Vacuum Pulse @ After Art, София


    https://www.last.fm/event/1467271

    Доста време измина от последното dark ambient събитие в София, но ето сега ви каним да открием новия сезон и да изпратим любимата зима. На 28-ми март, неделя, от 19:00ч в бар After Art Bar / Gallery (ул. „Иксър” 11) три български проекта ще представят своето виждане за гореспоменатия стил. Преди живите изпълнения ще има тематичен диджей сет. По време на събитието ще има визуализации и скромен щанд с експериментална и музика.

    Hinamizawa Syndrome е нов български проект, който дебютира с онлайн издание в нетлейбъла ODP преди броени месеци, а сега за пръв път ще представи музиката си на живо. Звукът на проекта е комбинация от dark ambient и drone. Плътните и масивни звукови пейзажи са допълвани от безброй синтетични звуци. Композициите на Hinamizawa Syndrome се развиват по своя собствена логика и съвсем закономерно придобиват свой собствен живот. Музиката на проектът със сигурност е предизвикателство за възприемане и тест за човешкото въображението, особено изпълнена на живо.

    За Vacuum Pulse концертът на 28-ми също ще бъде дебютен, за първи път пред публика Г. Георгиев (още в Arkhitektur Noir) ще представи материал от първия албум на новия си проект. Музиката този път е space / cold ambient и ще ни изпрати на безкрайна разходка из дълбините на вселената, където ще станем свидетели на смъртта на една звезда и праждането й в черна дупка.

    Mytrip е нихилистичен dark ambient проект, който в последните няколко години активно присъства в не особено оценената ни ambient сцена. Живите изпълненията на проекта започват като предварително подготвени сетове, базирани на вече готови композиции. Постепенно този подход е заменен от изцяло импровизирани drone / dark ambient сесии, които имат за цел да създадат нехуманна, подтискаща и враждебна звукова среда.

    Така, че нека дадем силно начало на ambient концертите за годината, защото следващите месеци се задават не по-малко интересни събития.

    КОЙ: Hinamizawa Syndrome, Vacuum Pulse , Mytrip
    КОГА: 28.03.2010 @ 19:00ч
    КЪДЕ: After Art Bar / Gallery (София, ул "Искър" 11)
    ВХОД: 3лв
    Коментирай 0
  • на 25.08.2009 в 23:07 часа
    One Man Nation (Singapore) + gokkun + Mytrip @ The Fridge, София



    На 31 август 2009г арт платформата ‘The Fridge’ ще бъде домакин на поредния пърформанс за експериментална музика oрганизиран от a-m_e|k. Освен изпълненията на българските проекти Мytrip (soundscapes/dark ambient) и gokkun (harsh noise/chiptunes), които са се превърнали в нещо като традиция за концертите на a-m_e|k, всички гости на събитието ще могат да се насладят на един от най-уважаваните експериментални композитори Marc Chia, който ще представи соловия си проект One Man Nation. Ако тези имена не ви говорят нищо, по-долу можете на кратко да се запознаете с всички участници.
    Mytrip е dark ambient проект, чиято водеща идея е чрез звук да създаде пространство, лишено от пагубното присъствие на човешкия вид. Музиката варира от кратки композиции до обемни и многопластови звукови пеизажи. Осъществени са и няколко колаборации на концерти, които представят идеите на Mytrip, не като централни, а като част от съвсем нови и импровизирани звукови среди. На 31.08, проектът ще представи изцяло нови произведения, които ще бъдат синтезирани и споделени за пръв и последен път.

    Годините свирене на пиано и интересът към feedback-a (особено този създаден в no-input миксер) са причината Мартин от gokkun да създаде своята собствена интерпретация на prepared piano. Така с помощта на no-input миксер, китарни педали и Atari, той създава своята екстремна, красива и бърза смесица от harsh noise, мелодии и електроакустични импровизации. През пролетта gokkun направи двумесечно европейско турне, което продължи с турне с Kylie Minoise, през октомври/ноември ще последва второ турне из Европа, така че не пропускайте малкото оставащи изяви на проекта на родна земя за тази година.

    Marc Chia e от Сингапур, но в момента живее в Ротердам. Когато на сцена представя One Man Nation използва лаптоп и Monome като основен инструмент, което прави живите му изпълнения много физически и пълни с енергия. Освен соловия си проект, Marc е член на Digital Hardcore групата Elekore, в чиито състав са C-drik Fermont (който миналата година видяхме в България) и mindfuckingboy (чиято визита тепърва предстои).
    В края на вечерта ще има колаборация на monome, cracklebox, atari и iPhone.
    Така, че ако лятото вече ви е отегчило с липсата на алтернативни събития в София заповядайте на 31.08.09 от 20ч в ‘The Fridge’.
    https://www.last.fm/event/1195634

    a-m_e|k p_20

    КОЙ: Mytrip (BG) - https://www.myspace.com/mytrip
    gokkun (BG) - https://www.myspace.com/gokkuchan
    One Man Nation (SG) - https://www.onemannation.com
    KЪДЕ: ‘The Fridge’ София, ул. ‘Овче поле’ 122
    КОГА: 31.08.09 @ 20:00
    ВХОД: 5BGN
    Коментирай 0
  • на 04.05.2009 в 14:59 часа
    Kylie Minoise (UK) и Gokkun (BG) @ Art Center Altera, София


    https://www.last.fm/event/976740

    След двумесечна пауза a-m_e|k отново са на линия и са подготвили поредeн специален концерт. На 08.05.2009г. в Арт Център Алтера ценителите на експерименталната музика в България ще могат да посетят последния концерт от общото, европейско турне на Kylie Minoise (UK) и gokkun (BG). След самостоятелните им нойз сетове, ще бъде направена тройна ambient/noise импровизация. Wayab, Mytrip и Martin l ще обединят сили и идеи, и за втори път ще въведат публиката в дълбините на неконвенционалнта музика. Концертът ще започне в 21:00ч, с вход 4лв.

    За всички колекционери има издания и компилации с експериментална музика, ембиънт и нойз.


    Арт Център Алтера се намира в на първия етаж в сградата на Интерпред. До Интерпред (БУЛ. ДРАГАН ЦАНКОВ №36) се стига с трамвай #18 (който може да се хване от Попа в посока горен Лозенец) и се слиза на последната спирка при парк-хотел Москва и руското посолство. После се продължава пеша посока Дървеница покрай тунела на метрото, сградата се намира на второто кръстовище след последната спирка на трамвая, преди моста. Може да ползвате автобус #280 и от спирката на завоя към квартал "Дървеница" да повървите по Драган Цанков в посока Лозенец. Мястото се намира още по-лесно, ако се намирате на Плиска. Заставате с лице към кино Изток и улицата която се пада от дясно води директно към Интерпред(Фредерик Жолио Кюри), сградата е на 5-6 минути пеша.

    КЪДЕ: Art Center Altera, София
    КОГА: 08.05.09 @ 21:00
    ВХОД: 4 лв
    a-m_e|k p_18
    Коментирай 0
  • на 23.03.2009 в 11:57 часа
    Грация и гравитация 26.03.09

    Кръжок по астрономия към Катедра по астрономия,
    Катедра по теория на литературата

    ФОРУМ ЗА ФИЗИЦИ, ПОЕТИ, МУЗИКАНТИ
    ГРАЦИЯ И ГРАВИТАЦИЯ

    КЪДЕ: Астрономическата обсерватория в Борисовата градина
    КОГА: 26.03 (четвъртък), 19.00 h

    Стихотворения, музика и разговори за Вселената: Ирина Баткова, Μytrip, wayab, доц. Петко Недялков
    С участието на: доц. Миглена Николчина, Веселина Калинова

    Среща за непосветени: 18.30 h на езерото „Ариана”, входа на Борисовата градина


    https://www.last.fm/event/994452
    Коментирай 0
  • на 09.03.2009 в 18:21 часа
    Експериментален концерт в София на 14.03.09

    Тъй като в програмата на martin l от a-m_e|k се очертава двумесечно турне из Европа на нас в България пък ни се очертава точно толкова дълга пауза без събития, свързани с експериментална музика и нойз. Ето затова ви каним на 14 март от 17:30ч. в галерия Васка Емануилова. Martin l, Mytrip и Wayab ще представят първоначално самостоятелни сетове, в които всеки от проектите ще изпълни на живо музика, която не е публикувана или представяна пред публика никога досега. След отделните изяви, артистите ще направят за пръв път заедно тройна колаборация. Входът е свободен.


    https://www.last.fm/event/973500

    КОЙ: Martin l , Mytrip , Wayab
    КЪДЕ: галерия Васка Емануилова
    КОГА: 14.03.09 @ 17:30ч.
    ВХОД: свободен

    На концерта ще бъде представено първото самостоятелно издание на ODP на CD-R. Става дума за компилацията 'hear / share'. Ще има ограничен брой дискове, които ще можете да закупите на символична цена от 4, 5лв. Артистите и проектите, които са взели участие в диска ще намерите по-долу. До утре!


    01. Mytrip - Ind Unt
    02. Wayab - Travelling Towards The Centre
    03. Deflax - Xev
    04. Siman Tupe - poffs-wups(k240)
    05. Martin l - Piece #34
    06. Simeon Dotkov - Year Of The Beast
    07. shemale ZERO - Zombie Slut F*ck Doll
    08. Suicide Fetish - Verdammt
    09. Animassacre - Hell Recon
    10. Mantis Mating Call - Male Decapitation (Remix)
    11. Nikola Marinov - Meet The Cylon
    12. Mokushi - Sex, Schranz & Maybe Some Violence


    https://www.odplabel.com
    Коментирай 0
  • на 11.02.2009 в 14:09 часа
    AДdicted (12 часа в ада) 13.02.2009


    https://www.last.fm/event/934144

    "АДdicted" – дванайсетчасово пристрастяване към "Aд" на Данте.

    Петък 13.02.2009: поезия, проза, музика, видео в "Яйцето" на Софийски Университет, от 19 до 7 часа. Поети и музиканти ще ви преведат с творбите си, вдъхновени от Данте, през деветте кръга на ада.

    Фаталното за този петък 13 e да не си адdicted.

    Поезия/ проза:

    Ясен Атанасов. Марица Колчева. Ангел Игов. ВБВ. Иван Христов. Тодора Радева. Красимира Джисова. Камелия Спасова. Тодор Тодоров. Петър Чухов. Мария Калинова. Момчил Миланов. Андриана Спасова. Стефан Иванов. Иван Ланджев. Лора Шумкова. Яница Радева. Станимир Панайотов. Надежда Радулова. Николай Атанасов. Марин Бодаков.

    Музика и звукова среда:

    Джендема. Гологан. chusho noises. mytrip. wayab. burkan. souless. fit. shanoDJ. d-lysergic acid. perk1. Omirion. Psychotical vs the movie maker. ipoleptic. Etno Jam. Osil Amuk.

    KOГА:13.02.2009 (петък) @ 19:00
    КЪДЕ:ресторант Яйцето, Софийски Университет
    ВХОД:свободен
    Коментирай 0
  • на 04.12.2008 в 19:20 часа
    Ambient performance @ Club Fans 14.12.2008


    https://www.last.fm/event/853083

    Поредното събитие на активистите от a-m_e|k ще събере на една сцена четири български, ембиънт проекта. На 14 декември 2008г. от 19:00ч в клуб Fans, София ще можете да слушате на живо Deflax, Mytrip, Abandoned Shelter и Shrine.

    Освен звук, артистите подготвят и концептуални визуализации, които ще съпровождат сетовете им, засилвайки многократно въздействието на музиката. За всички ценители ще има и щанд с издания на повечето от проектите.

    Deflax е сравнително нов проект oт българския електронен ъндърграунд. Музиката му е смесица от тежък и депресивен дарк ембиънт и не по-малко мрачен дъбстеп. Комбинация, която не може да чуете всеки ден или поне не по начина, по който е представена от Deflax.

    Mytrip създава прости, но тежки и въздействащи композиции. Основна движеща сила и тема на проекта е несъвършенството на човешкия вид. Композициите и звукът излъчват чист и неподправен нихилизъм, като имат за цел не само да провокират негативни емоции, а и да изместят съзнанието в звуков свят лишен от товарът на човечеството.

    Abandoned Shelter e проект посветен на средновековна Европа. Музиката му се носи през тъмните векове като масивен облак в болното, жълто небе. История и мит, човешко и фантастично, вещици, философи, религия, войни всички тези теми са засегнати и преплетени в композициите. Посветен на изчезналото минало, а вече погребан по същия начин като своето вдъхновение, Abandoned Shelter ще бъде представен на живо за първи и последен път.

    Shrine е самостоятелен проект на Христо Господинов. Началото е поставено през есента на 2003-та година, пет години по-късно резултатите са 2 издадени диска, винил, както и участия в компилации, онлайн издания, саундтраци. На промоцията на дебютния си диск Shrine свири не с кой да е, а със самия Raison d'Etre. На 14ти декември ще можем да чуем на живо част от предстоящия албум на Shrine за Snowblood, както и подбрани неща от вече реализираната дискография на проекта.

    КЪДЕ: Club Fans, София
    КОГА: 14.12.2008 @ 19:00ч
    ВХОД: 5лв
    Коментирай 0
  • на 11.11.2008 в 01:05 часа
    Experimental Performance @ After Art 12.11.2008


    https://www.last.fm/event/829739

    Поредно събитие за ценителите на експерименталната музика. Гостите от Холандия - Franz Fjödor и Норвегия - Sten Ove Toft ще бъдат подкрепени от родните проекти Martin l и Mytrip. В рамките на няколко часа новооткритото заведение After Art (ул. Славянска 24) ще бъде терен за ambient/noise/experimental звукови манипулации. Всичко тове се случва отново благодарение на a-m_e|k.

    https://myspace.com/wouterjaspers
    https://www.myspace.com/stenovetoft
    https://myspace.com/gokkunchan
    https://myspace.com/mytrip
    Коментирай 0
  • на 23.10.2008 в 14:51 часа
    Mini Sound Fest @ Кино Влайкова 26.10.2008


    https://www.last.fm/event/756505

    В края на тази седмица ще се проведе мини ambient/experimental/noise фест в столичното кино Влайкова. Освен българските банди, проекти и визуални артисти, които ще се изяват, специални гости на събитието ще бъдат холандските артисти Franz Fjödor и Staplerfahrer, както и португалецът Eletrólise, който през август направи два концерта в София. Събитието се организира от с помощта на Studio Dauhaus.

    Franz Fjödor /Netherlands/
    Staplerfahrer /Netherlands/
    Eletrólise /Portugal/
    Mytrip /Bulgaria/
    Sposob /Bulgaria/
    The Pipones /Bulgaria/
    Gokkun /Bulgaria/
    Martin l /Bulgaria/
    Izolirband /Bulgaria/

    + KEi vs The Bulgarian visual support by YvesO

    КЪДЕ:Кино Влайкова, София
    КОГА: 26.10.2008, от 17:00ч
    ВХОД: 10BGN
    Коментирай 0
  • на 22.08.2008 в 12:38 часа
    Peter Gossweiler + Martin I + Mytrip @ 8th Ball Club, Sofia



    Инфо: https://www.last.fm/event/736721
    Коментирай 0
  • на 30.04.2008 в 12:51 часа
    Crno Klank (Белгия), Gokkun, Mytrip на живо в клуб 8th Ball, София



    На 7-ми май в клуб 8th Ball /София/ ще се проведе едно необичайно за българския ъндърграунд събитие. Сцената в заведението ще си разделят няколко особени проекта. Дарк ембиънт, нойз, индъстриъл ще бъдат обединени от идеята да се създаде един запомнящ се, звуков експеримент. Mytrip ще открие нощта със сет от авторски, крайно нихилистични дарк ембиънт композиции. След него ще се изявят софийските харш нойзъри от Gokkun, които с впечатляващи импровизации, разнообразна техника и усет към шумовете ще представят своето виждане за нойза. Безспорно обаче кулминацията на вечерта ще бъде изпълнението на Crno Klank. Проектът е създаден през далечната 1989-та година. Основно действащо лице в него е Cedrik Fermont, белгийски артист, чиито проекти са толкова разнообразни и различни, колкото и генетичните линии обединени в самия него. Музиката на Crno Klank е много експериментална и варира от noise и ambient до industrial и power electronics. Какво е подготвил за първата си изява в България засега можем само да гадаем. Едно е сигурно обаче, за добро или за лошо не можете да станете свидетели на подобно събитие всеки ден, така че не изпускайте.

    За всички ценители на неконвенционалната музика ще има и импровизиран щанд с музика на Cedrik и други редки издания.

    Инфо:
    https://www.last.fm/event/605301

    https://www.virb.com/cdrk
    https://myspace.com/mytrip
    https://www.myspace.com/gokkuchan
    Коментирай 0
  • на 04.04.2008 в 11:59 часа
    Излезе компилацията VA - Dark Ambient Radio Vol. 1 (CD)

    Издание, което се появява в резултат на сътрудничество между дарк ембиънт артисти 'обитаващи' онлайн общността формирана около немското онлайн радио Dark Ambient Radio. Крайният продукт включва 13 автора, с 11 песни записани ексклузивно за компилацията, над 70 минути чиста, дарк ембиънт лудост. В диска вземат участие AH CAMA-SOTZ, SVARTSINN, DARK MUSE, PHELIOS, STEPHEN PARSICK, NIHIL COMMUNICATION, NAGUAL ART, EVOKE SCURVEE, MYTRIP, ALL SIDES, MEGATONE, PHOBOS и FALSE MIRROR.



    Информация:
    https://darkambientradio.de
    https://myspace.com/darkambientradio

    Поръчай:
    InfraRot (Germany)


    Loki (international)


    Ant-Zen (international)


    Drone Records (international)


    Cyclic Law (North America)


    Ah Cama-Sotz (Belgium)


    Clear Spot (The Netherlands)


    Klangkurier (Schwitzerland)

    Коментирай 0
  • на 08.01.2008 в 13:03 часа
    Dystopic Future Fest 27.01.2008



    Dystopic Future Fest
    (ambient & industrial)

    Mytrip
    Proletarii
    Voyvoda
    Animassacre
    shemale ZERO
    Fault
    + tba

    27.01.2008 @ Swingin Hall
    start: 21:30
    entry: 7lv

    info: https://myspace.com/industrialmusicbulgaria
    Коментирай 0
    Предишна Следваща

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и да обновиш данните в своя профил, тъй като според регламента е необходимо
да получим твоето изрично съгласие с някои клаузи.

Виж повече тук expand_more

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и тъй като в момента не си оторизиран с регистриран профил, необходимо е да заявиш
изрично съгласие със следните клаузи:

done
done
expand_more