Затвори с ESC
GRДD
GRДD 448 в седмична
класация
394 в месечна
класация
Автор Rock / Alternative

Теми от GRДD (4)

  • на 10.01.2011 в 11:47 часа
    live МЛЪК! & GRДD live

    На 20 януари в клуб The Box ще се състои съвместен концерт на МЛЪК! и GRДD. Двете групи подгряват за събитието, като отправят предизвикателство във Facebook към всеки, който иска да присъства.

    “Поради небивалия интерес и невероятно забавното ви въображение, решихме да дадем шанс на един от вас да спечели още един пас за концерта на 20 Януари. Този път има срок до сряда 12/01/2010 и ще спечели този, който във формата "изречение" опише GRДD-ът, в който живее. Нека надцакването започне сега!”, пишат музикантите.

    Събирането на изречения тече на адрес https://www.facebook.com/pages/GRDD/133832817895
    Коментирай 0
  • на 13.11.2010 в 14:46 часа
    live GRДD & СЕПУКО 6 live

    двете групи ще ударят заедно на 28ми ноември в клуб the Box / ул.Д-р Г. Вълкович 12/
    от 19.30ч., вход: 6лв...
    междувременно си отваряйте ушите!
    Коментирай 0
  • на 06.10.2010 в 11:18 часа
    GRДD интервю пред stand.bg

    Вили Попов (китара), Петър Пейков (китара), Олег Шулев (бас),Еленко Петрoв (барабани) и Максим Стоименов (вокали) са добре познати на българската алтернативна рок сцена покрай бандите Der Hunds, КПД-0 и Mental Architects. Идеята за събирането им като GRДD е да създават рок музика, която говори за „загубените" поколения, станали жертви на прехода между две социални системи. Действията на групата целят да докажат, че в природата загуба на енергия няма и въпреки липсата на дишаща културна/социална политика у нас все пак има хора, които са недоволни и се борят за достъп до умовете и сърцата на хората. Засега с дебютното EP „Град като GRДD", предстоящи клубни концерти и евентуален дългосвирещ албум през 2011 г.

    Какво се крие зад странната комбинация от букви GRДD?

    Крият се няколко неща:

    1. Парчето на Baroness - „Grad"
    2. КП(Д)-0
    3. Истината че правим тип музика, която е много далеч от балканската култура, но все пак успяваме да се идентифицираме с нея, а буква А, изписваща се като „Д", е нашият начин да кажем, че не се опитваме да се представяме за западна банда, а че правим каквото правим и много добре знаем къде се намираме.

    Всеки от вас идва от различна група. Беше ли трудно в началото, докато напаснете различните навици, придобити от другите банди?

    Динамиката на писане и репетиране са различни при всяка група. Смятаме, че опитът от работата с различни хора ни е научил всеки един от нас да е бъде по-търпелив и по-толерантен към другите членове на групата, както и към самия процес, от което печели само музиката.

    Често говорите за влиянието на града върху музиката. Но дали градът зарежда или напротив - изхабява твореца?

    От двете по много. Главно от нас зависи как ще пречупим всички впечатления, ситуации, които градът носи. Нашата нагласа е да бъдем позитивни, защото ако разглеждаме града като сиво и мрачно място, което само задушава хората, ще бъдем твърде заети да се депресираме, за да може да пишем песни.

    Музиката ви рисува градския пейзаж и носи силни социални послания. Смятате ли, че младите хора в България имат желание за подобен протест срещу сегашната ситуация?

    Времето на организираните протести и глобалните промени, които хората могат да донесат, е отминално. Реалността ни в момента се задвижва от малки ядрени реакции на субкултурно ниво, които бавно носят прогрес на тези, които го желаят. За добро или лошо стремежът към щастие и „успех" се е превърнал лично преживяване, а не социално. За нас е протест и успех това, че продължаваме да свирим.

    Какъв е градът, за който пее GRДD?

    Такъв, какъвто си го направим.

    А каква е връзката между "Люлин" и Лондон?

    По-мръсни или по-организирани, градовете си приличат по отношението на хората с присъщите на културата им нюанси. Има текст на Pink Floyd - „Quiet desperation is the English way." . Хората в Люлин също понасят с достойнство съдбата си, но май не са толкова тихи.

    Има ли според вас някакво съживяване на рок сцената в България?

    Ако говорим за концертния живот - да имаше много събития, които по някакъв начин дърпат вниманието на средния човек към рок музиката, концерти на Metallica, AC/DC и т.н. , но докато хората не започнат да рискуват и не проявят желание да търсят нови групи и да ги подкрепят, ще продължим да се въртим в омагьосания кръг, в който свирим само за приятели и за хора, които ни стават приятели, защото идват на наши концерти - което все пак е супер, ако целта ни е да правим музика, а не да изкарваме пари с музиката си. Рок сцена е имало, има и ще има, докато има хора, които предпочитат да хванат инструмент, а не джойстика на Guitar Hero.

    Какво предстои след "Град като GRДD"? Концерти, дългосвирещ албум?

    Концерти по клубове в България и евентуални записи на дебютния ни албум през 2011 г.
    Коментирай 0
  • на 20.09.2010 в 09:49 часа
    live GRДD & VOYVODA live

    двете групи ще ударят заедно на 29ти септември в клуб the Box / ул.Д-р Г. Вълкович 12/
    от 20ч, вход: 6лв...
    междувременно си отваряйте ушите!

    https://soundcloud.com/20stotinki
    Коментирай 0
    Предишна Следваща

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и да обновиш данните в своя профил, тъй като според регламента е необходимо
да получим твоето изрично съгласие с някои клаузи.

Виж повече тук expand_more

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и тъй като в момента не си оторизиран с регистриран профил, необходимо е да заявиш
изрично съгласие със следните клаузи:

done
done
expand_more