Затвори с ESC
Phase Control
Phase Control 302 в седмична
класация
335 в месечна
класация
Автор Electronica / Drum and Bass

Теми от Phase Control (1)

  • на 12.08.2022 в 16:32 часа

    Здравейте. Въпреки намалялата активност в портала за последната година се надявам да се намери някой, който да ми помогне с проблем, който имам.


    Миналата година разбрах, че се е появил друг изпълнител, който използва същия псевдоним като моя въпреки че аз вече съм имал официални релийзи 3 години и псевдонимът ми беше уникален. За капак на всичко се оказа, че той издава музика в същия жанр като мен, което значително увеличава вероятността за объркване.



    Разбира се първоначално се свързах с него като му писах напълно цивилизовано съобщение, въздържайки възмущението си от това, че е създал цял пакет от профили и е пуснал релийз без да отдели 30 секунди с Google да провери че вече такъв изпълнител съществува. Първоначално ми се извини и уж обеща, че ще си промени името (и дори ще смъкне единствения трак, който е релийзнал с това име) до края на годината (2021).


    Вече е 2022, той все още си съществува и при последният ми опит за контакт с него не получих отговор. Искам да продължавам да издавам музика и заради този случай се въздържам, защото знам какви проблеми стават с платформите и се смесват релийзи от различни изпълнители.


    Та въпросът ми е има ли някакъв легален начин да изискам да му бъде свален артист профилът от платформи като Spotify (имам проверен акаунт там), youtube music, itunes, и др. Същото се отнася и за социални мрежи като Facebook.


    Това, което аз лично разбрах е че единственото, коеот мога да направя е trademark на името ми (което не съм сигурен как става и колко струва), след което да пусна жалба за нарушение на търговската марка.


    Има ли сред вас хора, които са наясно с тези неща и ако да - ще се радвам да получа съвет и насока.

    Коментирай 2
    Предишна Следваща

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и да обновиш данните в своя профил, тъй като според регламента е необходимо
да получим твоето изрично съгласие с някои клаузи.

Виж повече тук expand_more

Във връзка с регламент 2016/679 на ЕС (популярен като GDPR) те информираме, че е необходимо
да прочетеш обновените Условия за ползване и политика за защита на личните данни в уебсайта
и тъй като в момента не си оторизиран с регистриран профил, необходимо е да заявиш
изрично съгласие със следните клаузи:

done
done
expand_more