МЕНЮ

Потребители: 618   |   Произведения: 2640   |   Мнения и статии: 439

Статии

Earbits Radio 0 11.09.2015 iveta
Earbits Radio
Здравейте приятели,

От скоро музиката ми се "завъртя" на вълните на Earbits Radio. Поканени сте да откриете едно от най-яките нашумяващи online радиа в момента. Въоръжете се със слушалки, "гориво", мезе и време smile emoticon. Приятно слушане:
http://www.earbits.com/s/kjPwwDMZmBng

Дзвер тормозан - Ивета
Покажи/Скрий
За пиратството - от другата страна 4 10.05.2013 Strezov
За пиратството - от другата страна

Знаете, темата за пиратството е много нашумяла, хора бърникат по хладилници, а други им се подиграват за което. Вчера бях изправен пред едно много интересно явление, което не бих казал, че ме натъжи (защото бе очаквано), но по-скоро ме накара да се замисля. 

Някои от вас може би знаят, че от началото на годината имам фирма за записи и продажба на аудио семпли за Native Instruments Kontakt. Вчера вечерта бяхме изненадани да видим, че някои от нашите семпли вече ги има по торентите. Предполагам, че това трябва да го приемем като комплимент? И понеже фирмата ми е сравнително малка, нека направим една разбивка какво представлява този проект като разходи: 

Музиканти:
Контрабасисти х2  х4 часа = ~200 лв (без осигуровките)
Щрайхисти х18 х 5.5 часа = ~3900 лв (без осигуровките) 
Диригент х1 х9.5 часа = ~600 лв (без осигуровките)

Тонрежисьор:
Запис + подготовка + наем на техника х12.5 часа = 875 лв

Наем на зала:
Звукозапис х9.5 часа = 741 лв
Подготовка на залата х3 часа = 228 лв
Паузи за оркестъра х2 часа = 150 лв

Видео камера, оператор и постпродукция: 600 лв

До момента: 7114 лв 

Няма да изброявам аудиопостпродукцията, където имаме аудио рекадция (рязане на 9.5 часов звукозаписен материал - sustain & release), програмиране на семплите, изправяне на семплите (където е нужно), чистене на шум, наемане на графичен дизайнер за лого, интерфейс, банери и промо картинки. Не на последно място - месечен наем на сървър в САЩ + хостинг и домейн в България + уебсайт поддръжка. 
Нека не забравяме и допълнителни разходи като принтиране на ноти (над 2400 страници нотен текст), плащане на осигуровки, гориво, наем на инструменти (пет струнни контрабаси), адвокатски труд за изготвяне на договори и телефонни сметки. 

С цялата тази ненужна информация искам да ви покажа колко много труд реално стои зад един такъв проект - и аз чак сега го осъзнавам. Особено за нас тук в България е изключително трудно да купуваме лицензен софтуер - на мен ми трябваха няколко години за да събера всичко, което ми е нужно. Искам просто да отправя един апел към всички колеги тук - нека бъдем професионалисти и започнем да работим с лицензиран софтуер и програми - независимо дали това ще бъде Cubase 7 или Windows 8. 

За мен лично ще е трудно, понеже малко или много мисленето ми е било друго с години. Но тази година това ще бъде моята цел. А на вас? 

Покажи/Скрий
Христос Воскресе! 1 05.05.2013 Shivoham
Христос Воскресе!

Живи, здрави и щастливи!!!

Покажи/Скрий
Годишни номинации на БГ Радио 0 30.03.2013 Александър Костов
Годишни номинации на БГ Радио

Приятели, песента ми "Невъзможно" е номинирана в класацията на БГ радио за песен на годината за 2012. Ако желаете можете да гласувате за песните, които ви харесат от тук: http://gmn.bgradio.bg/

Покажи/Скрий
Евровизия 2013 17 04.03.2013 Strezov
Евровизия 2013

Тази година ми се наложи да работя по едно парче, предназначено за "Евровизия" 2013 - за съжаление преди няколко седмици разбрахме, че от БНТ са решили просто да излъчат Елица и Стунджи, които да представят България. 

Много ми е любопитно да чуя вашето мнение за песента "Кисмет", която е тази която в крайна сметка ще представя България.

Аз мисля, че по-скучна и бездарна песен досега не е имало. Самоцелна употреба на фолклора, ударните... търсен начин да се напипа "успешното" (трето място, почти като футбола през 94), но скалъпено набързо, без никакво желание, идея или авторски почерк...

... но може би съм пристрастен?  

Покажи/Скрий
ТРЕТИ МАРТ 0 03.03.2013 Sova_68
ТРЕТИ МАРТ

Бъдете БЪЛГАРИ, бъдете горди с това! 

Поклон пред всички загинали за свободата на БЪЛГАРИЯ!

Покажи/Скрий
Честита Баба Марта 3 01.03.2013 Sova_68
Честита Баба Марта

Честита Баба Марта ! Пожелавам на всички много здраве, късмет, по-добра година и успехи във всяко начинание. На "момите" -InnocentKissда са румени и засмени, а на "ергените" да са твърди в своите решения.Laughing

Покажи/Скрий
Награждаване в XI конкурс 16 11.02.2013 Chipson
Награждаване в XI конкурс

НОВО: Събитието ще се проведе на 09.03.2013 г. (събота) от 18:00 часа на третия етаж на ресторант О!Шипка на улица Шипка номер 11 в София (http://www.oshipka.bg/restaurants/).

---

Приятели, в момента подготвяме всичко необходимо за събирането по случай връчване на наградите в XI конкурс на Sonic B.A.N.G. Разбира се, това няма да е единствената тема на вечерта, както са доказали всички досегашни събития :)

Към момента датата, която планираме, е 10.03.2013 - пада се неделя, след един месец.

Все още има възможност за промени в датата, така че моля който има притеснения, че няма да може да присъства в този ден (особено сред тези, които имат да взимат награди хаха :D), да пише тук и да коментираме възможностите.

Покажи/Скрий
г-н БОРИСОВ ние не разбираме защо Министерството на Културата през 2011г. отказа проектите–“ЗОВ ЗА ПОМОЩ-БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА” И “БОГАТСТВО” на Дует Ало… 0 06.02.2013 duet_hello
г-н БОРИСОВ ние не разбираме защо Министерството на Културата през 2011г. отказа проектите–“ЗОВ ЗА ПОМОЩ-БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА” И “БОГАТСТВО” на Дует Ало…

Coolг-н БОРИСОВ ние не разбираме защо Министерството на Културата през 2011г. отказа проектите–“ЗОВ ЗА ПОМОЩ-БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА” И “БОГАТСТВО” на Дует Ало…, които сме публикували в Интернет медиите!!!? Напомня ме Ви че това министерство не трябва да бъде мащехата за българските таланти а да ги подпомага..!!!? ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТВЪРДЕНИЯТА НИ ЗА “ДИСКРИМИНАЦИЯ” НА ТВОРЦИ И ХОРА НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА В Р.БЪЛГАРИЯ СА ВЕРНИ..,НО НИЕ ВЯРВАМЕ ВЪВ Вас и във вашата честност и предполагаме , че това е станало без Вашето знание..!?

ОСУЕТЕНА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 20.000.000.000 ЛВ ЗА Р.БЪЛГАРИЯ от Прокуратурата , МВР и Съда заради фалшиви поръчкови дела..!!!!Още не мога да забравя тормоза и беззаконията на социалните работници от Пирдоп, на Ана Нейкова и нейните подчинени, които причиниха смъртта на майка ми Мария Караиванова , като я притесняваха докато жената не получи инфаркт и почина , а можеше да бъде още жива и да се порадва на живота , но злите вещери не могат да понасят честните и почтени хора, които са им трън в очите, защото тя си пожертва живота и спокойствието за малките ни деца, която Ана Нейкова и нейните подчинени искаха да ни отнемат  за това , че майка ми Мария Караиванова и Дует Ало се застъпиха ; - БЪЛГАРИЯ да я има....!!! Но политическата олигархия със съдействието на полиция, съд и прокуратура , се саморазправяше с съпруга ми композитор Митко Енчев Димитров - Председател на НС на дружеството МТБ"Еврокапитал"АД , на който попречиха да раздаде по една акция от дружеството от по 1000лв., на всеки български гражданин – без значение от вярата му или неговия етнос – било то българин , ром или мюсулманин , за да бъдем едно общество и да живеем в мир и разбирателство, като зад тези акции стоят Договорите за доверително управление на акции с Украйна , за срокове до 30 години , по които договори дружеството и в България , трябваше да влизат пари всяка година - от наема на Ценните книжа и от печалбите върху сумите от `18.650.000.000 лв.след приспадане на разходите по тях , но уви...Костов и Доган са в основата на всички тези злини ...!!! Дори осуетиха и договор за 20.000.000.000 лева с Украйна от които България трябваше да получава всяка година по 300.000 - 400.000 милиона лева..., и днес в държавата ни цари , абсолютен хаос и дезоринтация в политическото пространство...!?Дует Ало е поставен в политическа икономическа цензура и е реппресиран от  Олигарси, заради пилитическата ориентация на композитор Митко Енчев Димитров и противопоставянето му срещу разграбването на България и на българския народ, както и срещу ограбването на компенсаторките и влоговЕте на хората в банките, заводите, личните стопанства и всичко ,което откраднаха от държавата и гражданите на Р.България.Ето за това мразят съпрутът ми и Дует Ало....!?

 

Покажи/Скрий
XI конкурс на Sonic B.A.N.G. завърши! 9 27.01.2013 Chipson
XI конкурс на Sonic B.A.N.G. завърши!

Ето, че и този конкурс завърши :) Вчера беше последния ден, в който се приемаха номинации и от днес са ясни резултатите. Разбира се, ще генерираме малко "съспенс" и ще ги активираме утре, за да започне седмицата подобаващо :) Утре ще честитим на победителите и ще успокояваме загубилите :P

Отсега е рано да съобщим дата за награждаването, а знаете, че там ще бъдат обявени още 3 награди в конкурса (които не се базират на номинациите). Скоро ще имаме информация и по този въпрос!

За съжаление, наложи се да добавим двама автори с общо три произведения към дисквалифицираните поради неподадени номинации. Можете да видите кои са те в списъка с участници. Направен е ръчен преглед на всички записи и за още 4-ма застрашени от дисквалифициране се откри, че са се регистрирали за участие с един e-mail, а са подали номинации с коренно различен. Моля всички за уважение, защото ако използвате едни и същи имена или адреси, няма да се налага да полагаме излишен труд, а и надали е толкова трудно.

В случай, че някой има претенции към дисквалификацията си, нека ми пише, за да обсъдим проблема.

Покажи/Скрий